DOUGH
· 500 g Tepung Roti
· 1.5 g Bread Improver
· 5 g Bread Softener
· 20 g Susu
· 75 g Gula
· 11 g Yeast
· 5 g Garam
· 42g Telur (1 biji paling kecil) – pukul kembang
· 250 g Air (Roti Boy)
· 300 g Air (Roti Loaf Putih)
· 30 g Shortening
· 30 g Butter
TOPPING
· 100 g Butter
· 80 g Gula
· 3 biji Telur Grade A (bahagi 2) – pukul kembang
· 1 sudu teh Nescafe
· 100 g Tepung Gandum
FILLING
· 100 g Butter
· ¼ sudu teh Esen Vanilla
· 35 g Soft Brown Sugar
- Inti simpan dalam peti ais sekejap untuk mudah nak dibulatkan.
- Roti jangan bubuh dalam acuan. Bulat-bulatkan saja dan bubuh atas kertas minyak.
- Gunting muncung topping kecil sahaja supaya senang adjust pusar gula.