Saturday, August 3

Photo: MAKMUR CHEESE YANG AMAT SEDAP..
BAHAN A:
180GM MINYAK SAPI
¼ SUDU TEH GARAM
50GM CHEEDAR CHEESE,DI PARUT HALUS
70GM BUTTER
50GM PARMESAN CHEESE
100GM GULA ICING
400GM TEPUNG GANDUM
25GM TEPUNG SUJI

BAHAN B
INTI:
150GM KACANG TANAH/GAJUS(BAKAR DAN KISAR)
180GM GULA ISING & 60GM BUTTER
(GAUL SAMPAI SEBATI)

HIASAN GULA KASTOR


CARANYA:SEBATIKAN SEMUA BAHAN A,ULI SAMPAI SEBATI CANAI DAN TERAP,ISI INTI DAN BENTUKAN,SEPIT-SEPIT BAGI NAMPAK CORAK SIKIT,BAKAR 30MIN DGN API 150c.PANAS-PANAS GAULKAN DGN GULA KASTOR.BIAR SEJUK BARU SIMPAN DALAM BEKAS.

* BAGI SIS BISKUT NI SEDAP YA AMAT..LAIN DR YG LAIN...*SELAMAT MENCUBA UTK RAYAMAKMUR 

180 g            MINYAK SAPI
¼ suduteh    GARAM
50 g              CHEEDAR CHEESE (parut)
70 g              BUTTERCUP
50 g              PARMESAN CHEESE
100 g            GULA ICING
400 g            TEPUNG GANDUM
25 g              TEPUNG SUJI

INTI:
75 g              KACANG /GAJUS (bakar/kisar)
90 g              GULA ISING
30 g              BUTTERCUP

-     HIASAN GULA KASTOR

-     CAMPUR SEMUA BAHAGIAN KULIT/CANAI DAN TERAP
-     ISI INTI DAN BENTUKAN,SEPIT-SEPIT BAGI NAMPAK CORAK SIKIT
-     BAKAR 30 MINIT/ API 150 ‘C

-     PANAS-PANAS GAULKAN DGN GULA KASTOR