PAU FROZEN
450 g Tepung HongKong)
230 ml Air ) Uli rata dan rest 30 minit hingga kembang
1 tbsp Susu Pekat Manis ) Dah kembang campur dgn bahan di bawah
5 tsp Yeast )
300 g Tepung Hong Kong )
180 g Gula Castor )
40 g Shortening ) Uli 20 minit dan
2 tbsp D/A Baking Powder ) rest 30 minit
1 tsp Bread Softener ) dah kembang
) bulatkan 20 g
100 ml Air ) )
1/2 tsp Ammonium Carbonate ) Larutkan rata-rata )
sikit Garam ) )
Steam - Besar 15 minit
Kecil 8 minit
AIR KUKUS MESTI MENGGELEGAK
JANGAN OVERSTEAM NANTI PAU KUNING
Sungguh benar bahwa kita tidak tahu apa yang kita miliki sampai kita kehilangannya, tetapi sungguh benar pula bahawa kita tidak tahu apa yang belum pernah kita miliki sampai kita mendapatkannya.

Friday, September 28
PAU ROTI
25 g Tepung Pau ) kacau rata dan masak dalam double-boiler
125 g Air ) sejukkn put inside plastic wrap bowl supaya x dry
220 g Air (240 g)
65 g Gula (50 g)
30 g Minyak Canola
4 g D/A Baking Powder (6 g) 1 sudu teh
475 g Tepung Pau
6 g Yeast
FROZEN
Sejukkan dulu baru bekukan satu2 supaya tak melekat bila dah beku baru packing.
CARA MEMASAK SEMULA
Keluar dari freezer terus kukus api sedang. Tak payah defrost.
25 g Tepung Pau ) kacau rata dan masak dalam double-boiler
125 g Air ) sejukkn put inside plastic wrap bowl supaya x dry
220 g Air (240 g)
65 g Gula (50 g)
30 g Minyak Canola
4 g D/A Baking Powder (6 g) 1 sudu teh
475 g Tepung Pau
6 g Yeast
FROZEN
Sejukkan dulu baru bekukan satu2 supaya tak melekat bila dah beku baru packing.
CARA MEMASAK SEMULA
Keluar dari freezer terus kukus api sedang. Tak payah defrost.
Subscribe to:
Posts (Atom)