KEK KASTAD (175 ’C / 30 min)
6 g Tepung Kastad
)
15 g Gula Kastor ) kacau
atas double-boiler
125
g Susu )
15
g Butter )
masukkan dan kacau rata
2
teaspoon Esen Vanila ) dah
tu padam api/sejukkan
KEK
125
g Butter ) pukul hingga
60
g Gula Kastor ) gebu
+
1
biji Telur ) pukul kembang
80
g Self-Raising Flour )
sift dan
22.5
g Tepung Kastad )
fold gently
- filling die cam tawar sikit tapi dah tolak campur n next time try guna sukatan atas yang dah di tolak campur tu. (bile buat nanti mesti bagi keputusan die that is masih tawar lagi atau dah ok)
- cake die more to butter cake maksudnya bile panas berderai tapi bile dan sejuk jadi lembab sikit tak adalah berberai sangat dan sangat berminyak
- hairi kata kek die MANIS so next time kena kurangkan gula.
- filling die cam tawar sikit tapi dah tolak campur n next time try guna sukatan atas yang dah di tolak campur tu. (bile buat nanti mesti bagi keputusan die that is masih tawar lagi atau dah ok)
- cake die more to butter cake maksudnya bile panas berderai tapi bile dan sejuk jadi lembab sikit tak adalah berberai sangat dan sangat berminyak
- hairi kata kek die MANIS so next time kena kurangkan gula.