Sunday, March 10


KEK KASTAD (175 ’C / 30 min)

6 g        Tepung Kastad       )
15 g      Gula Kastor            )  kacau atas double-boiler
125 g     Susu                       )

15 g                 Butter            )  masukkan dan kacau rata
2 teaspoon       Esen Vanila   )  dah tu padam api/sejukkan

KEK

125 g                 Butter                       )  pukul hingga
60 g                   Gula Kastor              )     gebu
                                                                                               +
1 biji                 Telur                         )  pukul kembang

80 g                   Self-Raising Flour    )  sift dan
22.5 g                Tepung Kastad         )  fold gently

-  filling die cam tawar sikit tapi dah tolak campur n next time try guna sukatan atas yang dah di tolak campur tu. (bile buat nanti mesti bagi keputusan die that is masih tawar lagi atau dah ok)
-  cake die more to butter cake maksudnya bile panas berderai tapi bile dan sejuk jadi lembab sikit tak adalah berberai sangat dan sangat berminyak
-  hairi kata kek die MANIS so next time kena kurangkan gula.