BISKUT OAT SEDAP (20/2/2013) – 160’C/15 minit
·
180 g Quaker Oat Segera
·
100 g Nestum
·
260 g Tepung Gandum )
·
60 g Tepung Jagung )
·
40 g Serbuk Koko ) ayak rata
·
1 teaspoon / 3 g Baking Powder )
·
½ teaspoon / 1.5 g Serbuk
Kulit Kayu Manis )
·
400g (kurangkan supaya doh tak lembik) Buttercup/Minyak
Jagung )
·
240g Brown
Sugar ) pukul
·
1 teaspoon Esen
Vanilla ) rata
·
½ teaspoon / 2.5 g Garam )
sagat doh macam biskut sarang semut dah tu gaul guna garfu dengan choc chip/badam dan sudu masuk papercup.
· 2 cawan / 250 g Chopped Almond (Bakar)
· 2 cawan / 250 g Chopped Almond (Bakar)
·
1 cawan /
150 g Chocolate Chip
No comments:
Post a Comment