Suhu mesti tinggi - 207 'C (13 minit)
- 98 'C (20 minit) - Untuk garingkan sikit Cream Puff tu
120 g Butter
180 g Air
1 suduteh Gula
1/4 suduteh Garam
- Masak atas double boiler hingga panas.
160 g Tepung Superfine (Ayak 2 kali)
- Campurkan dan sambung masak double-boiler 5 minit sambil dikacau rata-rata.
5 biji/300 g Telur (Pukul hingga betul-betul ringan dan gebu)
- Gaul doh cream puff hingga benar-benar rata dan paipkan bentuk bunga cina atas paper-cup.
Jangan buka oven hingga Cream Puff masak (berwarna soft brown)
atau boleh buka oven tapi mesti tutup cepat supaya suhu dalam oven tak menurun.
+/- a cup of whipped fresh
cream
Custard
creme:
1/2 cup flour
1/2 cup sugar
4 egg yolks
3 cups milk (100% milk, around 3.6% fat)
1 oz butter
1 oz butter
1 vanilla bean OR Vanilla extract
No comments:
Post a Comment